İncegazeteye abone olun, sektörel gelişmeleri kaçırmayın.
Gazete Abonelik FormuBu sayımızda, Brezilya’ya özgü, el yapımıtatlarını Türkiye ile buluşturan NonaBrigadeiro Mara Hanım’dan, özel Brezilyausulü havuçlu kek tarifini siz değerliokurlarımız için aldık.
Kek Harcı için Malzemeler
3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 3 büyük havuç (kabuğu soyulmuş), ½ su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu.
Çikolatalı Ganaj için Malzemeler :100 gr bitter çikolata, 200 ml krema
Yapılışı: Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri 5 dakika blenderde karıştırın. Blenderdeki karışımı bir kabın içerisine koyun un ve kabartma tozu ilave ederek çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Fırını kek ayarında 180oC’ye getirin. Kek kalıbınızın iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayın. Hazırladığınız harcı kalıbın içine boşaltın ve fırına yerleştirin.Kekin içi tamamen pişene kadar fırında tutun. Pişen keki fırından çıkarın biraz soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.
Çikolata Ganajın Yapılışı:
1. Kremayı küçük bir tencereye boşaltarak ocağı kısık ateşe getirin.
2. Diğer taraftan bitter çikolataları küçük parçalara ayırın
.3. Bu arada kremanın kesinlikle kaynamamasına dikkat edin. Sadece ısınacak. Krema ısınınca hemen ocağı kapatıp çikolataları kremanın üzerine ilave edin (çikolatanın daha hızlı erimesi için dilerseniz rendeleyebilirsiniz).Çikolatayı eriyinceye kadar çırpma teliyle karıştırın. Çikolata parçaları tamamen eridikten sonra ganaj hazırdır demektir.Ganajı Kekin üzerine dökün.Afiyet olsun!