İncegazeteye abone olun, sektörel gelişmeleri kaçırmayın.
Gazete Abonelik FormuMalzemeler
5 adet kuzu incik, 7 - 8 adet tane karabiber, 2 sap dereotu, 2 sap maydanoz, 1 adet orta boykuru soğan, 2 adet havuç
Yapılışı
İnciklerinizi kalın tabanlı bir tencereye alın. Üzerini 5 parmak geçecek şekilde soğuk suilave edin. Harlı ateşte kapağı açık olarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladığıandan itibaren üzerinde köpük oluşacaktır. Bu köpüğü bir kaşık ya da kevgir yardımıyla alın. Köpüğünden arındırdığınız inciklerinizin haşlanma suyuna havuç ve soğanları gelişi güzel doğrayarak atın. Dereotu ve maydanoz saplarını da kaynamakta olan inciklerinizin içine ilave ederek yaklaşık 1.5 saat kadar pişirin.
Patlıcan Beğendi için Malzemeler
4 adet patlıcan, 3 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı tereyağ, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Patlıcanları alüminyum folyo ile sarıp ocağın üzerinde közleyin. Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun ve ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritip un ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Un pembeleştiğinde sütü azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız sosa ince ince doğradığınız patlıcanlarınızı ilave edip bir taşım kaynatın. Tuzunu ilave ederek tatlandırın ve ocağı kapatın.