İncegazeteye abone olun, sektörel gelişmeleri kaçırmayın.
Gazete Abonelik FormuMalzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
125 gr yumuşak tereyağ
3 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edilecek kadar)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Yukarıdaki tüm malzemelerden bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru bir borcama yerleştirin ve eşit şekilde yayın. Kare kare dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 175 °C fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Tamamen kızardığında fırından çıkarıp bir tencerede hazırladığınız ve hafif ılık kıvama gelmiş şerbeti ekleyerek servis edebilirsiniz.
Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı pekmez
2 - 3 damla limon
Yapılışı
Geniş bir tencere içine suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra limonu sıkıp, ocaktan alalım. Şerbet ılıdıktan sonra içine pekmezi ilave edelim ve karıştırıp soğumaya bırakalım.