Ani Kalp Durması Vakalarında En Etkili Yöntem: Nihon Kohden Otomatik Harici Defibrilatör

Ani Kalp Durması Vakalarında En Etkili Yöntem: Nihon Kohden Otomatik Harici Defibrilatör

Türkiye Distribütörlüğünü İncekaralar’ın yaptığı Nihon Kohden Otomatik Harici Defibrilatör Cihazı AED 2152K, birçok hayatın kurtulmasına yardımcı oluyor.

Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan, kadın, erkek, yaşlı, hatta genç ve çok sağlıklı görünen insanlarda bile görülebilen “Ani Kalp Durması” vakalarında kişinin yaşama dönme şansını arttıran tek etkili yöntem, en kısa süre içinde uygulanacak elektroşok (defibrilasyon) işlemidir. Ani Kalp Durması geçiren kişiye, bir dakika içinde elektroşok uygulandığında kişinin yaşama dönme şansı %90 iken, 3 dakika içinde %70’lere düşmektedir. Elektroşok uygulanmadan geçen her dakika kişinin yaşama şansını %10 azaltır ve 10 dakika sonunda yaşama şansı %1’in altına iner. Türkiye’de ambulansın olay yerine gelme süresi ortalama 8 -13 dakikadır… Bu nedenle Ani Kalp Durması vakalarının %95’inde kişi yaşamını yitirmektedir.

Her Yerde Ani Kalp Durması Yaşayabilir

Olay yerinde ilk müdahale için geliştirilen ve taşınabilir olarak tasarlanan Nihon Kohden Otomatik Harici Defibrilatör Cihazı AED 2152K, birçok hayatın kurtulmasına yardımcı oluyor.

Türkiye distribütörü olan İncekaralar tarafından pazara sunulan AED 2152K ile, Ani Kalp Durması vakalarında ambulans veya uzman bir doktor olay yerine ulaşıncaya kadar kişiyi yaşama döndürebilecek elektroşok işlemi zaman kaybetmeden uygulanabilir. Yetişkinler tarafından kolayca ve güvenli bir şekilde kullanılabilen Nihon Kohden AED 2152K Defibrilatör Cihazı, kişiye bağlandığında kalp ritmini analiz eder ve şok verilmesi gereken bir ritim söz konusu ise bunu cihazı kullanan kişiye sesli ve görsel uyarılarla bildirir.

Otomatik Harici (Eksternal) Defibrilatör cihazı, AED (OED) Nedir?

Acil müdahalelerde kullanılan Otomatik Harici (Eksternal) Defibrilatör cihazı, kalp ritmini analiz ederek, kalbi durmuş olan kişinin emniyetli bir şekilde defibrile edilmesini sağlar.

AED (OED) Cihazı Sağlık Personeli Haricinde Kullanılabilir mi?

AED 2152K cihazı, kolay türkçe sesli talimatları sayesinde sağlık personeline gerek kalmadan yetişkin insanlar tarafından rahatlıkla ve güvenle kullanılabilinir. Talimatlar tüm prosedür boyunca kurtarıcıya rehberlik eder.

AED Cihazları Nerelerde Bulundurulmalıdır?

Kompakt taşınabilir yapısıyla, çok fazla kişinin bulunduğu kalabalık mekânlara yerleştirilebilen OED cihazları ile birçok hayat kurtarılabilir. Amerikan Sağlık Birliği (The American Heart Association) AED (OED) cihazlarının yatlar, oteller, havaalanları, alışveriş ve spor merkezleri, kulüpler, işyerleri, stadyumlar, metro istasyonları, otogarlar, turizm merkezleri, kamu binaları, okullar gibi kalabalık yerlerde, uçak, tren, feribot gibi toplu taşıma araçlarında ve ayrıca itfaiye ve polis kurtarma araçlarında bulundurulmasını önermektedir.

Dosyayı İndirin. PDF

Tarih15 Mart 2012 Yazışma Adresi: Pazarlama Bölümü
İncekaralar A.Ş.
1404. Sok. No:16 N. Akar Mah.
06520 Balgat ANKARA
E-posta: fusun.yigit@incekara.com.tr